MedverkandeNord2020

Kyrkhelg Nord 2020

Helgens medverkande

Härifrån kan du navigera dig till information om olika medverkande i alfabetisk ordning.

BarnOas är en del av Oasrörelsen i Svenskfinland och består av ett gäng glada typer som vill att så många barn som möjligt ska få lära känna Jesus! Under den digitala Kyrkhelgen kommer BarnOas att bidra med ett barnmöte. Man tipsar om att hela familjen gärna får titta på barnmötet om möjligt. Det är också ett perfekt tillfälle för barnen att bjuda med sina kompisar. Man behöver bara bjuda hem dem och gå in på hemsidan där mötet strömmas! ”Challenges” (=utmaningar), drama, skojigheter och förstås viktigt prat om vår bäste vän Jesus utlovas!

Karl Granberg arbetar bl.a. som studentarbetare för Studentmissionen i Vasa och Jakobstad. Han brinner för att lära känna Jesus bättre. Karl härstammar från Vasatrakten genom sin far, som ursprungligen är från Korsholm. Hans mor är från USA. På grund av sina föräldrar, som var missionärer för FMS, växte Karl upp i Hongkong. Där träffade han även sin amerikanska hustru Susan, också hon missionärsbarn. De bodde med familjen, till vilken även hör två döttrar, i Hongkong fram till år 2018, då de upplevde att det var dags att styra kosan till Finland och bor nu i Hankmo i Korsholm. Karl är utbildad teologie magister från Åbo Akademi. På fritiden gillar han kreativt skapande och att syssla med datorer. 

Max-Olav Lassila är kyrkoherde i Larsmo församling och ordförande för arbetsgruppen för Kyrk­­­helgen. Han är gift med Carola och har fem utflugna barn. Max-Olav är månskens­jord­bru­­kare och tillbringar gärna sin lediga tid med att meka med bilar och att umgås med barn­barnen.

Henrik Perret är prost och har tidigare varit kyrkoherde i Markus församling i Helsingfors samt långvarig medlem av kyrkomötet. Han har även arbetat som verksamhetsledare för Medi-Heli och som generalsekreterare för Teologiska Institutet i Finland. Sedan 1980 är han chefredaktör för tidskriften Kristet Perspektiv. Tillsammans med hustrun Ann-Kristin, ”Anci”, har Henrik fyra vuxna söner. Henrik är en begåvad pianist och är bland mycket annat intresserad av apologetik och den judiska bakgrunden till Gamla och Nya testamentet.

Per ”Pilde” Stenberg är kyrkoherde i Karleby svenska församling, gift med Sini och har sex barn i olika åldrar. Till fritidsintressena hör musik (särskilt progressiv rock), datorer samt båt- och villaliv.

Kaj Fagerholm är ekonomidirektör på företaget Friends & Brgrs och är också lekmannapredikant inom LFF. Han och hustrun Dana har tre vuxna barn och bor i Karleby. Mat i alla former är Kajs stora intresse.

Albert Häggblom är teologie magister, präst och verksamhetsledare för Evangeliföreningen. Han har tidigare arbetat i Kronoby, Nedervetil och Terjärv församlingar. Albert har även tillsammans med hustrun Carina arbetat några år som SLEF:s missionär i Kenya och som hemlandsledare inom föreningen. Fritiden går åt till att umgås med de sex barnen (två döttrar och fyra söner) samt till att läsa och motionera.

Vesa Ollilainen är teologie doktor och präst. Han arbetar som vicerektor vid Folkmissionens bibelskola (Kansanlähetysopisto) i Ryttylä, där han även ansvarar för en studielinje med apologetisk inriktning. Vesa har utgivit några böcker, bl.a. om liknelserna i NT. Han är gift med Maiju och tillsammans har de tre barn.

Sara Ray är 25 år och har studerat biologi vid Åbo Akademi. Under sommaren har hon bott hemma i Esse där hon sommarjobbat som simlärare och skrivit sin avhandling pro gradu i pedagogik. På fritiden har hon övat bl.a. klassisk sång. År 2019 valdes Sara till Svenskfinlands lucia.

Nina Åström är född och uppvuxen i Karleby. Hon kom till tro som sjuttonåring. Till ut­bildningen är Nina lärare i engelska och svenska (FM) från Åbo universitet (Turun Yliopisto). Hon arbetar som sångerska, låtskrivare, evangelist och lärare. I över trettio år har hon jobbat i väldigt olika sammanhang i över trettio länder. Nina har gett ut sjutton album. Hon har upp­trätt i kyrkor, konsertsalar, festivaler, eurovisionsschlagerfestivalen, slum­om­råden och i tv och radio. Vid sina framträdanden vill hon lyfta fram nåden och sanningen i Jesus. I omkring tjugo år har Nina också uppträtt i ca 400 fängelser och hem för drog­rehabilitering på olika håll i världen, särskilt i länder som hörde till det forna Sovjetunionen. Kommunikation genom internet (bl.a. YouTube videoblog) är en viktig del av hennes arbete. Nina är gift med Benni sedan 38 år tillbaka. De har tvillingdöttrar och ett barnbarn. Läsning är det största fritidsintresset. Hemsida: www.ninaastrom.com