Här presenteras medverkande på Kyrkhelg Syd 2023 i urval

Matts ”Matti” Aspvik, 56 år, gift med Linda, Pappa till 5 barn, har flera goda vänner.

Vad? Skriver gärna, bloggar och har gett ut två böcker på finska. Fotograferar gärna, mest som terapi och utlopp för kreativitet. Sjunger gärna, men numera mer sällan. Har jobbat de senaste 8 åren som arbetskraftsutbildare och sedan hösten 2022 som verksamhetsledare för Förbundet Kyrkans Ungdom. Glad att få dela resan med er en stund.

Sixten Ekstrand är teologiedoktor och docent vid Åbo Akademi. Arbetar som direktor för Kyrkans central för det svenska arbetet. Gift med Linnea, har tre vuxna barn och fem barnbarn och tycker om arbete, båtliv, resor och skidåkning.

Brita är fostrare på Icehearts och Matias är byggnadsingenjör och lekmannapredikant inom LFF. Tillsammans med sina fyra barn bor de i Stensböle i östra Helsingfors. Evangelisation och människors upprättelse och helande är något som de brinner för. Familjen vill leva nära Jesus och sprida Guds rike i sin omgivning. De har fått se Guds under i vardagen på många olika sätt vilket de vittnar om på festkvällen.
 
Leif Nummela är finlandssvensk teolog och pastor. Han arbetar som chefredaktör  den kristna veckotidningen Uusi Tie och fungerar också som bibellärare inom Finska Folkmissionen. 

Dennis Svenfelt, uppvuxen i Österbotten. Tjänar som präst i Evangelisk-lutherska kyrkan i Lettland i Liepāja stift. 

Daniel och Rebecka Björk har jobbat i Petrus församling sedan 2009.
Rebecka har jobbat med bl.a. Alpha, lovsång och familjer. Daniel har
varit kyrkoherde sen 2015. Deras dröm är att få se Gud andas nytt liv
i sin kyrka och få se församlingar och gemenskaper växa fram där
människor i vår tid får lära känna Jesus. Tillsammans har de bl.a.
startat Puls-gudstjänsten och kämpat för att få en egen kyrka till
församlingen. De bor i Gamlas tillsammans med sina tre söner och
katten Fazer.

Anni Maria Laato är docent i dogmatik och patristik och arbetar som äldre universitetslärare i systematisk teologi vid Åbo Akademi. 

Santeri Marjokorpi är generalsekreterare för Teologiska institutet i Finland (STI) och även chefredaktör för tidskriften Perusta.  

Fiona är född i London, England, växte upp i Vancouver, Kanada och har undervisat musikteori i sex år i New York innan hon flyttade till Finland. Hon har varit aktiv inom kyrkomusik i många år och har fått resa runtom i Finland som både solist och lovsångsledare. Till vardags undervisar hon i musikteori  Sibelius-Akademinleder Furahkören och Kingdom Singers, och övar svenska genom att skriva recensioner i HBL. 

Kingdom Singers är en blandad lovsångskör som grundades år 2017. Vårt mål är att inspierera och uppmuntra de lokala församlingarna att lovsjunga vår allsmäktiga Gud. Vi sjunger lovsånger  engelskafinska och svenska och vi tror att Gud blir ärad när folk från olika kulturer och generationener lyfter upp Herrens namn tillsammanKingdom Singers leds av Fiona Chow. 

Foto av kören: Sara Fagerholm

BarnOas är en del av Oasrörelsen i Svenskfinland r.f. och består av ett gäng glada typer som vill att så många barn som möjligt ska få lära känna Jesus! Huvudledare för teamet är Nora Lillas och Alexandra Österbacka. På våra möten brukar vi bland annat sjunga och dansa, pyssla, leka, ha undervisning och draman samt be tillsammans på olika sätt. Vi ser fram emot att medverka vid Kyrkhelg Syd och att få träffa alla barn!